Što su zubni implantati

Zubni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u kost i predstavljaju zamjenu za korijen izgubljenog zuba.

Titan se koristi zbog svoje biološke neutralnosti, što je jako važno kako bi koštano tkivo prihvatilo ugrađeno strano tijelo. Na implantat se postavlja titanska nadogradnja (u novije vrijeme sve češće cirkonska) koja služi kao poveznica između implantata i protetskog nadomjestka.

Zubni implantati imaju ulogu nosača krunice ukoliko nedostaje jedan zub, odnosno mostova ukoliko je prisutan nedostatak većeg broja zubi. Potpuno bezubi pacijenti često imaju problema s nošenjem totalnih proteza. Implantati su u tim slučajevima posebno zahvalni jer služe za sidrenje (učvršćivanje) proteza, pri čemu nošenje, osobito donjih proteza, postaje znatno sigurnije, a žvakanje kvalitetnije.

Priče & Iskustva Naših Pacijenata

SvjedočanstvaLian Y.
Sada sam prezadovoljna radom i veselim se novim životnim izazovima.
SvjedočanstvaDonald D.
Definitivno nemam više strah od stomatologa i sigurno ću vas svima toplo preporučiti.
Klinički slučajDora P.
Zamjenila sam estetski lošu “žabicu” s dva implantata u prednjem dijelu nakon dugo vremena.

Ugovori BESPLATAN pregled

Tražiš najboljeg stomatologa? Naruči se na BESPLATAN specijalistički pregled. Vrati osmijeh svome licu još danas.
Bezbolni tretmani · Ugodan ambijent · Stručno osoblje

Ugovori
BESPLATAN pregled

Tražiš najboljeg stomatologa? Naruči se na BESPLATAN specijalistički pregled. Vrati osmijeh svome licu još danas.

Bezbolni tretmani · Ugodan ambijent · Stručno osoblje

Zubni implantati koje koristimo

Premium zubni implatanti i dugogodišnje iskustvo idealno su rješenje za vas! U našoj ordinaciji korisimo renomirane PREMIUM implantate brandova Nobel Biocare, Astratech i Implant Direct.

Premium implantatNobel Biocare
Nobel Biocare zubni implantati se proizvode već više od 40 godina najmodernijim tehnološkim metodama od kemijski nepromjenjivih varijacija komercijalno čistog titaniuma. Obrada dobivenih materijala vrši se hladnim metodama obrade što ih čini posebno čvrstim i dugotrajnim.
Premium implantatASTRATECH
U implanto-protetskoj terapiji ordinacija koristi ASTRATECH implantacijski sistem. To je švedski sistem i slovi za jednog od najpoznatijih u svijetu. Praksa je pokazala da se ovim sustavom postižu odlični rezultati u liječenju.
Implant-Direct-implantat
Premium implantatImplant Direct
Implant Direct su američki implantati koji u stomatološkoj struci predstavljaju simbol kliničkog uspjeha zubnih implantata. Osnivač Implant Directa je doktor Niznick. Njegova je misao vodilja kako pacijenti trebaju i zaslužuju visokokvalitetne implantate po pristupačnim cijenama.

Tražite dodatne informacije? Nazovite naš Centar podrške na 0800 4554 od pon – pet 7:00 – 21:00, sub od 8:00 do 14:00 ili nas kontaktirajte mailom na ordinacija@drrenataostojic.hr

Dijagnostičke metode za ugradnju zubnih implantata

CBCT (ConeBeam CT) snimka

CBCT snimka omogućava prikaz kosti u 3 dimenzije preko računalnog programa kako bi nam olakšala preciznije i lakše pozicioniranje implantata kod pacijenta.
Trodimenzionalni prikaz koštanih struktura i kompjuterska simulacija ugradnje implantata daju pacijentu uvid u sam plan i postupak liječenja.
Digitalni softwer nam pomaže u odluci da li je implantološka terapija uopće moguća, te postoji li potreba za dodatnim kirurškim tehnikama i materijalima. Jedna od najvažnijih prednosti 3D dijagnostike je mogućnost odabira vrste implantata kao i najjednostavnije minimalno-invazivne tehnike ugradnje za samog pacijenta.

Digitalni RTG

Klasični zubni rentgen o kojem smo gore govorili je stvar prošlosti.
Ono što nudimo je RVG (radioviziografija), odnosno digitalno snimanje zuba koje do 90% manje zrači od klasičnog RTG-a. Najveća prednost mu je prije svega momentalni pristup slici i precizna dijagnostika. Postoje dva tipa RTG snimki koje koristimo u našoj ordinaciji a to su digitalni ortopan i intraoralna dentalna slika. Digitalni ortopan je panoramska digitalna snimka cijele čeljusti (gornje i donje). Intraoralna dentalna slika daje nam prikaz pojedinog zuba, detalje krune i korijena te okolnih struktura parodonta i alveolarne kosti.

Računalno vođena implantacija

Provodi se računalnim programom za analizu CT snimaka pacijentovih čeljusti koji služi za virtualno planiranje ugradnje implantata. Precizna je i točna dijagnostička metoda koja prikazuje sve promjene stanja kosti. Vrlo precizno prikazuje susjedne zube ako ih ima, položaj živaca, krvnih žila, čeljusnih sinusa.

Navedeni računalni program omogućuje savršenu 3D rekonstrukciju čeljusti što olakšava planiranje kompletnog postupka ugradnje implantata, njihovog broja, dužine, promjera, angulacije i odnosa prema susjednim strukturama. Ovim programom postižemo visoku preciznost kako kirurškog tako i protetskog dijela terapije.

Imedijatna implantacija

Imedijatna implantacija je metoda kojom se neposredno poslije vađenja zuba u ekstrakcijsku ranu ugrađuje zubni implantat određenog tipa i oblika što omogućuje da se odmah izradi i privremeni protetski rad. Na ovaj način znatno se skraćuje vrijeme od gubitka zuba do izrade završnog protetskog rada. S druge strane ovo rješenje je prihvatljivije za pacijente što se tiče estetike, a također i funkcije.
Najvažnija prednost imedijatne implantacije je ta da se u jednoj posjeti izvrši i ekstrakcija zuba i ugradnja implantata. Na taj način se značajno usporava resorpcija koštanog tkiva alveole izvađenog zuba. Dobri kandidati za imedijatnu implantaciju su pacijenti čiji zubi nisu zahvaćeni upalnim procesima, kod kojih su očuvani koštani zidovi alveole i koji imaju gingivu potrebne debljine.

Mjerenje stabilnosti zubnih implantata

Osstell ISQ je dijagnostički uređaj koji vrlo precizno mjeri stupanj oseointegracije implantata.

Omogućuje doktoru dentalne medicine odlučiti kada je optimalno vrijeme za opterećenje implantata. Točno mjerenje stabilnosti implantata vrlo je vrijedna dijagnostička metoda koja omogućuje uspješnu terapiju. Izmjerene niske vrijednosti ukazuju kako je implantat nedovoljno oseointegriran te je potrebno odgoditi njegovo opterećenje.Mjerenje stabilnosti implantata Osstellom potpuno je neinvazivna metoda te ju je moguće provesti u samo nekoliko sekundi.

Za implantat se pričvrsti SmartPeg nastavak koji Osstell aktivira šaljući magnetske pulseve. To uzrokuje rezoniranje SmartPega određenom frekvencijom ovisnom o stupnju oseointegracije implantata. Osstell mjeri rezonanciju i prikazuje numeričke vrijednosti na ekranu. Što su vrijednosti više, stabilnost implantata je veća.

Što ako nema dovoljno kosti za ugradnju implantata?

S gubitkom zuba nestaje i potporna kost te meko tkivo. U gornjoj čeljusti maksilarni sinusi „rastu“, a kost je sve tanja i slabija. U donjoj čeljusti je situacija slična. Zbog anatomskih ograničenja više nije moguće ugraditi implantat. No, i tu postoji rješenje. Precizna ortopan snimka ili CBCT pokazuju pravo stanje kosti i na temelju toga se planiraju daljnji zahvati – augmentacija kosti i sinus lift (podizanje sinusa).
Sinus lift je kirurški zahvat podizanja dna sinusne šupljine kako bi se stvorilo dovoljno mjesta za implantat. Ovisno o veličini defekta, sinus lift može biti vanjski (veliki, otvoreni) ili unutarnji (mali, zatvoreni). U stvoreni prostor stavlja se umjetna kost (augmentat) i zaštitna resorptivna membrana koja kroz 4-6 mjeseci sraste s vlastitom te daje potrebnu čvrstoću i volumen za implantate. Sam zahvat je bezbolan (pod anestezijom), no mogući su prolazna bolnost i oticanje operiranog područja.

Prednosti zubnih implantata u odnosu na mostove i proteze?

Zubni implantati izgledaju kao vaši prirodni zubi, a zbog čvrstog srastanja s kosti nema razlike u funkcionalnosti od prirodnih zuba. Kod gubitka zuba kost oko zubnog korijena polako počinje nestajati, što čak može izmijeniti oblik čeljusti. Implantat ugrađen na tom području stimulira rast kosti, sprečavajući tako gubitak koštane strukture i posljedično povlačenje zubnog mesa. Implantat čuva vaše prirodne zube. Naime, ugradnjom implantata ne morate žrtvovati (brusiti) zdrave zube koji bi služili kao nosači mosta. Zubne proteze često su nestabilne te padaju s ležišta. Ukoliko imate takav problem, obratite nam se s povjerenjem! Zubni implantati će ih učvrstiti i tako olakšati nošenje proteze. Implantatom dobivate stabilnu, trajnu i estetski besprijekornu nadoknadu izgubljenog zuba.

Ugovori BESPLATAN pregled

Protokol ALL ON 4

All-on-4 označava terapijski postupak potpune oralne rehabilitacije u najkraćem vremenu.

Kandidati za ovu metodu su sve bezube osobe ili osobe kod kojih su preostali zubi u lošem stanju.

Prednost ove tehnike je što je posebno usmjerena prema pacijentima s izrazito malo raspoložive kosti, koja je dugotrajnom bezubošću ili nošenjem proteze atrofirala. Kod All-on-4 postupka izbjegava se presađivanje kosti jer postoji drugačiji protokol ugradnje implantata i nadogradnja kosti nije potrebna. Time se smanjuje vrijeme terapije, a ponajviše nelagoda i bol pacijenta nakon operacije.

Postavljanjem samo 4 implantata posebnim protokolom ostvaruje se zadovoljavajući statički uvijeti za potpuni fiksni protetski nadomjestak, kako su i pokazala brojna znanstvena istaživanja i ispitivanja dugotrajnosti ove metode.

Mnogi pacijenti su nezadovoljni postojećim zubnim protezama. Velika većina ima poteškoće kod žvakanja hrane, ili još gore, prilikom govora, izbjegavajući tako razgovor ili društvena događanja zbog problema s protezama.

Glavne značajke All-on-4 terapije:

– Minimalno invazivni kirurški zahvat
– Novi zubi u 24-48 sati
– Brzi oporavak
– Nepotrebna nadogradnja kosti
– Smanjeni troškovi i vrijeme terapije
– Znanstveno provjereni protokol
– Doživotna garancija na implantate

All on 4 protokol

Tražite dodatne informacije? Nazovite naš Centar podrške na 0800 4554 od pon – pet 7:00 – 21:00, sub od 8:00 do 14:00 ili nas kontaktirajte mailom na ordinacija@drrenataostojic.hr

Sviđa ti se naša Ordinacija? Podijeli našu priču s prijateljima!

Nazovite nas
Kako do nas