All on 6 implantati | Dental centar Ostojić - Ordinacija

All on 6

ALL-ON-6 metoda je metoda ugradnje šest vertikalnih implantata duž cijele čeljusti s ili bez dizanja sinusa

Dogovori stučni pregled i zablistaj s novim prekrasnim osmijehom!

ALL-ON-6 implantati

Više nosača – bolja statika. Takvo je pravilo u fizici, odnosno građevini pa bi se to moglo primijeniti i u našem poslu. ALL-ON-6 metoda je metoda ugradnje šest vertikalnih implantata duž cijele čeljusti s ili bez dizanja sinusa na koje se potom pozicionira fiksna kompozitna proteza ili keramički most, sve u jednom bloku ili komadu. Odlična statika, besprijekorna estetika i savršena stabilnost. Ovaj koncept implanto-protetske potpune rehabilitacije čeljusti, za razliku od ALL-ON-4, zahtijeva ponekad i dizanje jednog ili oba sinusa, ponekad i dodatne koštane augumentacije pa osim veće količine implantata dodatni kirurški zahvati povećavaju njegovu cijenu te ga tako čine i skupljim rješenjem. Za ALL-ON-6 metodu koristimo Astra Tech ili Alpha Bio implantate s doživotnom garancijom. Ukoliko pacijent želi fiksno rješenje, a u frontalnom dijelu nema kosti pa je tako nemoguće dobiti ALL-ON-4 metodu, a u lateralnim dijelovima ima kosti ili se može rekonstruirati kost pomoću sinus lifta i koštanim augumentacijama, ova metoda je pravo rješenje, a možemo reći onda i jedino moguće.

Priprema za ALL-ON-6 zahvat

CBCT (ConeBeam CT) snimka

CBCT snimka omogućava prikaz kosti u 3 dimenzije preko računalnog programa kako bi nam olakšala preciznije i lakše pozicioniranje implantata kod pacijenta. Trodimenzionalni prikaz koštanih struktura i računalna simulacija ugradnje implantata daju pacijentu uvid u sam plan i postupak liječenja. Digitalni softver nam pomaže u odluci je li implantološka terapija uopće moguća te postoji li potreba za dodatnim kirurškim tehnikama i materijalima. Jedna od najvažnijih prednosti 3D dijagnostike je mogućnost odabira vrste implantata kao i najjednostavnije minimalno invazivne tehnike ugradnje za samog pacijenta.

Digitalni RTG

Klasični zubni rendgen o kojem smo gore govorili je stvar prošlosti.
Ono što nudimo je RVG (radioviziografija), odnosno digitalno snimanje zuba koje do 90 % manje zrači od klasičnog RTG-a. Najveća prednost mu je prije svega momentalni pristup slici i precizna dijagnostika. Postoje dva tipa RTG snimki koje koristimo u našoj ordinaciji, a to su digitalni ortopan i intraoralna dentalna slika. Digitalni ortopan je panoramska digitalna snimka cijele čeljusti (gornje i donje). Intraoralna dentalna slika daje nam prikaz pojedinog zuba, detalje krune i korijena te okolnih struktura parodonta i alveolarne kosti.

Računalno vođena implantacija zubnih implantata

Provodi se računalnim programom za analizu CT snimaka pacijentovih čeljusti koji služi za virtualno planiranje ugradnje ALL-ON-6 implantata. Precizna je i točna dijagnostička metoda koja prikazuje sve promjene stanja kosti. Vrlo precizno prikazuje susjedne zube ako ih ima, položaj živaca, krvnih žila, čeljusnih sinusa.

Navedeni računalni program omogućuje savršenu 3D rekonstrukciju čeljusti što olakšava planiranje kompletnog postupka ugradnje ALL-ON-4 implantata. Ovim programom postižemo visoku preciznost kako kirurškog tako i protetskog dijela terapije.

Dogovori besplatan stomatološki pregled!

Od stručnog savjetovanja sa stomatologom, individualiziranog plana terapije do potpune realizacije!
Vrati osmijeh svome licu još danas!