Zygoma implantati | Dental centar Ostojić - Ordinacija

Zygoma implantati

Idealno rješenje za one koji boluju od dugogodišnje bezubosti u gornjoj vilici te za sve kojima je bilo rečeno da nemaju dovoljno kosti za klasična implanto protetska rješenja.

Dogovori stručni pregled i zablistaj s novim prekrasnim osmijehom!

Ugradite Zygoma implantate i riješite se bezubosti zauvijek!

Pacijenti koji se dugi niz godina bore s bezubošću u gornjoj vilici, te su na više strana od stomatologa bili odbijani zbog uvijek iste dijagnoze – manjak koštane mase za ugradnju klasičnih implantata, danas imaju rješenje. Uz pomoć Zygoma implantata pacijentima se nudi fiksno rješenje na 4 implantata. Razlika Zygoma ALL-ON-4 ® i klasičnog ALL-ON-4 ® je dužina implantata, smjer ugradnje i pozicija ugradnje implantata. Dok se klasični implantat ugrađuje paralelno uz sinus i ugrađuje u kost u frontalnoj regiji maksile, zygomatski implantat ide kroz jagodičnu ili zigomatsku kost, a u nekim slučajevima i kroz sinus. Zygoma implantati izrađeni su od titana, dužine od 30-60 mm, ovisno o potrebi i slučaju. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, po potrebi lokalnoj potenciranoj anesteziji uz nadzor anesteziologa i uz stručno vodstvo maksilofacijalnog i oralnog kirurga. Ako pacijent pati od dugogodišnje bezubosti i dobio je mišljenje stomatologa da nema dovoljno kosti za ugradnju implantata, ovaj protokol je moguća izlazna karta iz ralja osuđenosti na mobilnu protezu u gornjoj vilici.

Kako saznati jesam li potencijalni kandidat za Zygoma implantate?

Svi pacijenti koji boluju od dugogodišnje bezubosti u gornjoj vilici, maksili, ali isto tako i svi pacijenti koji su već bili na pregledima i evaluacijama u stomatološkim ordinacijama, te im je bilo rečeno da nemaju dovoljno kosti za klasična implanto-protetska rješenja, načelno su kandidati za zygoma implantate. Prvi korak koji je potrebno poduzeti je doći na opsežan prvi pregled koji će uključivati obavezano CBCT snimanje, klinički pregled te konzultacije uz maksilofacijalnog kirurga. Nakon detaljnog pregleda, kirurzi ustanovljavaju stanje maksile te adekvatan Zygoma protokol ovisno o izgledu vaše čeljusti.

Postoji više opcija od kojih su najpopularnije Zygoma Hybrid protokol (2 zygomatska implantata te 2-4 klasična u frontalnoj regiji) te Zygoma Quad protokol (4 zygoma implantata).
Nakon detaljne analize slučaja pacijentu se određuje odgovarajući protokol.

Ako se pacijent odluči na zahvat, dogovara se termin operacije te svi sljedeći termini za izradu privremenog fiksnog protetskog rješenja. Definitivno fiksno protetsko rješenje izrađuje se 3-5 mjeseci nakon operacije, odnosno ugradnje implantata.

Operacija za ugradnju Zygoma implantata

U trenutku kad pacijent uđe u salu još jedanput se obave konzultacije s medicinskim osobljem koje će ga pratiti. Ponove se svi koraci koji će biti odrađeni u toj prvoj fazi te se pacijentu odgovara na sva dodatna pitanja. Sama operacija traje 1,5-2 sata (ovisno o odabranom Zygoma protokolu). Nakon operacije pacijent se ostavlja kratko na promatranju, ako je potrebno. Odmah pri završetku operacije pacijentu se uzimaju otisci za privremenu fiksnu protezu koja se izrađuje od 24-32 sata, tj. privremenu fiksnu protezu pacijent dobiva već idući dan. Kontrolu nakon operacije određuje doktor. Naš dentalni centar ima dugogodišnju tradiciju u dentalnoj medicini i visoko profesionalan kadar koji prolazi sve stupnjeve strukovne selekcije. Protokol Zygoma implantatima izvode isključivo napredni specijalisti maksilofacijalne i oralne kirurgije uz eventualni nadzor anesteziologa, ako je to potrebno ovisno o protokolu.

Sam zahvat izvodi se u lokalnoj ili potencirano lokalnoj anesteziji. Zahvat sam po sebi nije bolan, a postoperativno su moguća naticanja, podljevi i pulsirajući bolovi, sve slično kao i nakon ugradnje klasičnih implantata. Nakon operacije pacijentu se propisuje antibiotik, tablete protiv bolova, deksametazon po potrebi. 3-4 dana nakon operacije doktor naručuje pacijenta na kontrolni pregled. Nakon operacije potrebno je odmarati, jesti kašastu hranu po mogućnosti sobne temperature. Antibiotsku zaštitu obavezno je popiti do kraja kako je doktor odredio. Oporavak nakon operacije se ne razlikuje pretjerano od oporavka nakon ugradnje klasičnih implantata. 2-3 dana nakon operacije i nakon kontrolnog pregleda pacijent se može vratiti svojim svakodnevnim obavezama. U slučaju komplikacija, pacijent će biti hospitaliziran. Takvi su slučajevi mogući, ali vrlo rijetki, tako da – nema straha.

Koje su prednosti Zygoma protokola naspram ostalih rješenja na tržištu?

Najveća prednost koja čini ovaj zahvat jedinstvenim jest ta da on jedini rješava slučaj bezubosti kod pacijenata koji nemaju kosti za klasične implantate. Zygoma protokol vraća pacijentima veliko samopouzdanje, rješava im kompletnu funkciju žvačnog sustava.
Koje su prednosti Zygoma protokola naspram ostalih rješenja na tržištu?
Zygoma implantati spadaju u sam vrh ponude implantata, predstavljaju revolucionarno rješenje te provjerenu garanciju uspjeha i kvalitete, ako se pacijenti pridržavaju liječenja nakon operacije i redovnih godišnjih kontrola. Kao i kod ugrađenih klasičnih implantata, godišnje kontrole su ključna stavka u monitoringu ovakvog zahvata. Jedanput godišnje je bitno učiniti kontrolni ortopan. Kirurzi na temelju rendgenske snimke provjeravaju je li sve u redu s ugrađenim implantatima i da nema eventualnih infekcija. Zatim doktori dentalne medicine provjeravaju protetski rad i odlučuju je li ga potrebno skinuti i očistiti, dodatno zategnuti šarafiće itd. Godišnje kontrole su bitne i pacijenti su nakon predaje završnog rada upozoreni da je radi održavanja garancije bitno dolaziti redovito na njih. Ako pacijent zaboravi da je prošlo točno godinu dana od završetka terapije, naši vrijedni referenti će ga kontaktirati i podsjetiti da je stiglo vrijeme za kontrolu.

Dogovori besplatan stomatološki pregled!

Od stručnog savjetovanja sa stomatologom, individualiziranog plana terapije do potpune realizacije!
Vrati osmijeh svome licu još danas!