Najkvalitetnije keramičke krunice u Zagrebu

Zubna protetika

Vrhunske keramičke krunice u zagrebu

Krunice, mostovi i implantati sastavni su dio velikih protetskih radova.

Zubna protetika (protetika zuba) grana je dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba i mekanih dijelova usne šupljine potpunim (totalnim) ili djelomičnim (parcijalnim) protezama, krunicama, mostovima i ljuskama.

najpovoljnije keramičke krunice u zagrebu

Dentalna protetika se dijeli na mobilnu protetiku i fiksnu protetiku.

Zubna krunica prekriva zub u cijelosti da bi ga zaštitila. Osim estetskih razloga, vrlo često se kruna postavlja na zub čija je kruna jako destruirana i postoji opasnost od pucanja zbog jakih žvačnih sila.

Krunice se mogu izrađivati od metal-keramike ili bezmetalne keramike – cirkon ili E-Max. Tako izrađena kruna ima transparentnost i translucenciju prirodnog zuba, nema tamnih rubova koji se s vremenom znaju pojaviti kod metal keramike.

Prije - Cirkularni most (cirkon keramika)

Poslije - Cirkularni most (cirkon keramika)

Priče & Iskustva Naših Pacijenata

SvjedočanstvaDonald D.
Definitivno nemam više strah od stomatologa i sigurno ću vas svima toplo preporučiti.
Klinički slučajDora P.
Zamjenila sam estetski lošu “žabicu” s dva implantata u prednjem dijelu nakon dugo vremena.
SvjedočanstvaLian Y.
Sada sam prezadovoljna radom i veselim se novim životnim izazovima.

Samopouzdanje i kvaliteta života koju Vam donosi novi osmijeh nezamjenjivi su, a za to su savršene upravo keramičke krunice!

Prije i poslije zahvata - Cirkonski cirkularni most

Ugovori BESPLATAN pregled

Tražiš najboljeg stomatologa? Naruči se na BESPLATAN specijalistički pregled. Vrati osmijeh svome licu još danas.
Bezbolni tretmani · Ugodan ambijent · Stručno osoblje

Zakaži BESPLATAN pregled

Tražiš najboljeg stomatologa? Naruči se na BESPLATAN specijalistički pregled. Vrati osmijeh svome licu još danas.
Bezbolni tretmani · Ugodan ambijent · Stručno osoblje

Zubne krunice i mostovi

Zubne krunice (zubne navlake) i mostovi za zube su individualni protetski nadomjestci, služe za estetsku i funkcijsku rekonstrukciju. Nedostatak zuba može dovesti do patoloških promjena u zagrizu, pomicanja i naginjanja zuba, oštećenja čeljusnog zgloba, razvoja parodontnih bolesti i nastanka novih karijesa. Zato se koriste umjetni zubi.

Koristimo ih kada su prirodni zubi izrazito jako oštećeni i/ili estetski neprihvatljivi. Mogu se postavljati na prirodne brušene zube ili na ugrađene zubne implantate kako bi njima zatvorili otvor koji je nastao u zubnom nizu uslijed gubitka prirodne krune zuba. Ukoliko ih se stavlja na prirodne zube, zube je potrebno prethodno izbrusiti.

Zubni mostovi i zubne krunice izrađeni su od dentalne keramike ili kompozita koji se nadodaje na konstrukciju koja može biti lijevana (kobalt-krom, zlatne legure..) ili izrađena CAD/CAM tehnologijom (zirkon, aluminij oksid, titan, kobalt-krom). Zubna protetika služi nam da nadomjestimo izgubljene zube, estetski korigiramo postojeće, tj. poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba, a samim tim poboljšavamo kvalitetu Vašeg života.

Zub koji se obrađuje odnosno nadoknađuje potrebno je prethodno izbrusiti. Nakon brušenja uzima se otisak preostalog dijela prema kojemu se zatim izrađuje zubna krunica.

Keramičke krunice

Zubna protetika svakako je napredovala primjenom bezmetalnih krunica. Bezmetalne zubne krune su vrhunac moderne stomatologije te u zadnjih nekoliko godina postaju standard kod visoko estetski restorativnih radova te radova u frontalnom dijelu čeljusti. Najbolje rezultate daju posebice kada se kruna postavlja na prirodni brušeni zub.

CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Aided Manufacturing) računalna obrada otiska/modela i izrada protetske konstrukcije pomoću računalnog programa.

Konstrukcije izrađene ovakvim načinom obrade smanjuju mogućnost ljudske pogreške, izrazito su precizne i pružaju nam mogućnost primjene materijala koji nam do sada nisu bili dostupni radi fizičkih karakteristika samih materijala.

Vrhunske keramičke krunice u Zagrebu

Zubne proteze

Proteza je zamjena za nedostajuće zube i okolna tkiva. Dostupne su dvije vrste proteza – potpune i djelomične proteze. Potpuna proteza se koristi kada svi zubi nedostaju, dok se parcijalne proteze koriste kada ostanu prirodni zubi.

Totalne proteze
Totalna proteza može biti “klasična” ili “imediatna”. Izrađena nakon što su zubi uklonjeni i tkivo desni počelo je zacjeljivati, klasična proteza je spremna za postavljanje u ustima oko osam do 12 tjedana nakon uklanjanja zuba.

Za razliku od klasičnih proteza, imediatne proteze su napravljene unaprijed i mogu se postaviti čim se zubi uklone. Kao rezultat toga, pacijent ne mora biti bez zuba tijekom procesa zacjeljivanja. Međutim, kosti i zubno meso se tijekom vremena smanjuju, posebno tijekom perioda zacjeljivanja nakon uklanjanja zuba. Stoga, nedostatak imediatnih proteza u usporedbi s klasičnim protezama je da one zahtijevaju više prilagodbi kako bi se pravilno prilagodile tijekom procesa zacjeljivanja i općenito bi ih trebalo smatrati privremeno rješenje sve dok se klasične proteze ne mogu napraviti.

Fiksne i mobilne zubne proteze

Djelomične proteze
Djelomična proteza ili most obično se sastoji od zamjenskih zuba pričvršćenih na akrilatnu podlogu, koja se ponekad povezuje metalnim okvirom koji drži protezu na mjestu u ustima. Djelomična proteza se koristi kada jedan ili više prirodnih zuba ostane u gornjoj ili donjoj čeljusti. Fiksni most zamjenjuje jedan ili više zuba postavljanjem krunica na obje strane prostora i pričvršćuje im umjetne zube. Ovaj “most” je zatim cementiran na svoje mjesto. Ne samo da djelomična proteza popunjava prostore stvorene zubima koji nedostaju, nego sprečava i druge zube da mijenjaju položaj. Precizna djelomična proteza može se ukloniti i ima unutarnje privitke umjesto kopči koje se pričvršćuju na susjedne krune.

Iskoristi priliku za novi osmijeh

Zubni most i zubne krunice – Želiš nadoknaditi izgubljene zube? Javi nam se, dogovori BESPLATAN pregled i kreni na put prema novom osmijehu.

Tražite dodatne informacije? Nazovite naš Centar podrške na 0800 4554 od pon – pet 7:00 – 21:00, sub od 8:00 do 14:00 ili nas kontaktirajte mailom na ordinacija@drrenataostojic.hr

Sviđa ti se naša Ordinacija? Podijeli našu priču s prijateljima!

Nazovite nas
Kako do nas