Zubne ljuskice | Dental centar Ostojić - Ordinacija

Zubne ljuskice – Veneers

Zubne ljuskice su vrlo tanke transparentne navlake koje prekrivaju samo vanjsku površinu zuba.

Dogovori stručni pregled i zablistaj sa novim prekrasnim osmijehom!

Veneers ili Zubne ljuskice

Zubne ljuskice su vrlo tanke transparentne navlake koje prekrivaju samo vanjsku površinu zuba. Za usporedbu; kada stavljamo zubnu krunicu moramo izbrusiti 2/3 zuba i u biti krunica opasava cijeli zub, na 360°, dok je za ljuskicu potrebno izbrusiti samo 1/3 zuba i ona se lijepi na njegovu vanjsku površinu. Savršeno imitiraju boju prirodnog zuba i uglavnom se koriste za estetske korekcije (dijasteme, diskoloraciju, minimalna odstupanja u zubnom luku, oštećenja ili mala otkrhnuća zuba). Iako većina ljudi metodom izbjeljivanja može postići željeni ton bijele boje, kod drugih je to nemoguće pa se odlučuju na postavljanje zubnih ljuskica i tako trajno rješavaju problem ružnih, diskoloriranih zubi.

Priuštite si holiwoodski osmijeh

Krivi zubi, primjena boje na caklini, veliki prostori između zubi, nesimetrični zubni niz. Za sve te nedostatke, ukoliko se radi o estetskom makeoveru, zubne ljuskice (Veneers) su idealno rješenje.
Izrađuju se individualno po mjeri pacijenta i prekrivaju samo prednji dio zuba te na taj način rješavaju i najzahtjevnije estetske anomalije.

Pacijenti imaju želju uvijek vidjeti kako ljuskice izgledaju i koja je razlika između njih i krunica, pa kad vide da se radi o tako tankoj keramičkoj faseti ne mogu vjerovati da tako lagana i prozračna navlaka može riješiti njihov problem, ali one su upravo namijenjene da bi poboljšale estetiku frontalnog dijela čeljusti.

Zubne ljuskice najrasprostranjenije su estetsko rješenje u američkoj stomatologiji i Hollywoodu.

Dogovori besplatan stomatološki pregled!

Od stručnog savjetovanja sa stomatologom, individualiziranog plana terapije do potpune realizacije!
Vrati osmijeh svome licu još danas!