Zubni mostovi | Dental centar Ostojić - Ordinacija

Zubni mostovi

Dvije ili više krunica spajamo zajedno radi dodatne stabilnosti i čvrstoće i tada govorimo o zubnom mostu

Dogovori stručni pregled i zablistaj sa novim prekrasnim osmijehom!

Zanima vas ugradnja zubnih mostova od dvije ili više krunica?

Bilo da se radi o metal-keramičkim, cirkonskim ili drugim materijalima, zubni mostovi su spoj dviju ili više krunica, ovisno o slučaju koji treba riješiti. Bilo da se radi o ispravljanju zagriza, estetskim korekcijama isturenih zubi, nadomjescima zubi, zubni mostovi su dugotrajno i jeftinije rješenje od primjerice implantata. Također oni postaju odlična alternativa za fiksno rješenje za sve pacijente koji zbog inih razloga ne mogu ili ne žele ugrađivati implantate.

Metal-keramičke krunice

Metalna baza radi se od kroma, kobalta i nikla, a u slučaju da je pacijent alergičan na nikal, on se izuzima iz baze. Dugotrajne, izdržljive i cjenovno najpovoljnije, riješit će i najzahtjevnije slučajeve. Jedina mana metal-keramičkih krunica su crni rubovi koji se mogu pojaviti nakon nekog vremena, prouzrokovani povlačenjem zubnog mesa, stoga, ako pacijent financijski može podnijeti veći trošak, može uvijek odabrati cirkon-keramičke krunice kao alternativu i tako izbjeći tu malu estetsku manu. Put do savršene rekonstrukcije oštećenog zuba, ili više njih, rješava se u tri koraka; prvo uzimamo otisak i isti šaljemo u naš laboratorij. Sljedeći termin je jedan do dva dana nakon prvotnog otiska u kojem isprobavamo metalnu bazu i kako ona prijanja uz obrušeni zub te biramo odgovarajuću boju. Treći termin je predzadnja proba na kojoj još jednom kontroliramo odgovara li određena boja i postoje li estetske preinake koje bi se trebale korigirati, a zatim nakon samo 2-3 sata dobivamo završni proizvod koji cementiramo. Ako se radi o jednoj krunici koja ide u lateralna područja taj postupak je brži i definitivna krunica ili most od manje članova uspije se izraditi u samo dva termina.

Cirkon-keramičke krunice

Baza krunica je sva u cirkonu koji spada u skupinu dragog kamenja. Bijela unutrašnjost omogućava pacijentima dugotrajnu estetiku pa se tako s godinama pri povlačenju gingive ne pojavljuje crni rub koji je vidljiv na metal-keramičkim krunicama. Cirkon-keramičke krunice su translucentne i nevjerojatno dobro imitiraju bijelu boju prirodnog zuba. Cjenovno su skuplje, ali isto su tako nepogrešiva investicija za budućnost. Postupak izrade krunice je sličan kao onaj kod metal-keramike, jedina razlika je u drugoj probi u kojoj se umjesto metala isprobava cirkon, odnosno baza krunice.

Potpuna keramika ili EMAX krunice

Potpuna 100 % keramika spada u visoko estetska rješenja. Potpuno prozirne i prozračne omogućavaju dobivanje savršenog hollywoodskog osmijeha. EMAX krunice spadaju u visokokvalitetne zubne navlake, cjenovno su i najskuplje, ali estetika koja se s njima postiže je nemjerljiva. EMAX se ne preporučuje pacijentima s velikim diskoloracijama, liječenim i nadograđivanim zubima, jer se obrušeni diskolorirani zub zna nazirati ispod tako prozirne krunice, pa se kompromitira cjelokupna željena estetika.

Dogovori besplatan stomatološki pregled!

Od stručnog savjetovanja sa stomatologom, individualiziranog plana terapije do potpune realizacije!
Vrati osmijeh svome licu još danas!