Oralna kirurgija Zagreb

Oralna kirurgija

Oralna kirurgija obuhvaća niz kirurških zahvata na području usne šupljine i zubi pacijenta. Svi se zahvati provode u lokalnoj anesteziji i potpuno su bezbolni za pacijenta.

Najčešći oralno kirurški zahvati su uobičajeno i komplicirano vađenje zubi, neizraslih i retiniranih umnjaka, te vađenje zaostalih i slomljenih korijena zubi. Oralna kirurgija obuhvaća još i kirurgiju desni, rekonstrukciju estetskih i funkcionalnih poremećaja usne šupljine.

Osim spomenutih zahvata, oralna kirurgija pomaže još i u implantologiji te ispravlja i nepravilnosti lica i čeljusti.

Vaše zdravlje je dragocjeno i to je najvažnije. Samo kirurški zahvati obavljeni u profesionalnoj i kvalitetnoj ordinaciji dolaze u obzir kada je u pitanju Vaše zdravlje!

Priče & Iskustva Naših Pacijenata

Klinički slučajDora P.
Zamjenila sam estetski lošu “žabicu” s dva implantata u prednjem dijelu nakon dugo vremena.
SvjedočanstvaLian Y.
Sada sam prezadovoljna radom i veselim se novim životnim izazovima.
SvjedočanstvaDonald D.
Definitivno nemam više strah od stomatologa i sigurno ću vas svima toplo preporučiti.

Svi zahvati oralne kirurgije rade se u lokalnoj anesteziji i u potpunosti su bezbolni!

Oralna kirurgija Zagreb – dr. Renata Ostojić

Ugovori BESPLATAN pregled

Tražiš najboljeg stomatologa? Naruči se na BESPLATAN specijalistički pregled. Vrati osmijeh svome licu još danas.
Bezbolni tretmani · Ugodan ambijent · Stručno osoblje

Ugovori BESPLATAN pregled

Tražiš najboljeg stomatologa? Naruči se na BESPLATAN specijalistički pregled. Vrati osmijeh svome licu još danas.
Bezbolni tretmani · Ugodan ambijent · Stručno osoblje

Zašto PRF?

aPRF metodu, skraćeno od “Platelet-Rich Fibrin” što u prijevodu znači “trombocitima obogaćen fibrin”, razvio je u Francuskoj, prof.dr. Choukroun 2001. godine. PRF metoda koristi produkte koji se dobiju iz pacijentove krvi i koriste se primarno u oralnoj i estetskoj kirurgiji. U novije vrijeme se kod naprednijih stomatoloških zahvata PRF metoda koristi zbog boljeg zarastanja kosti i mekih tkiva te služi kao idealna priprema za kirurške zahvate koji prethode implantatima.

PRF protokol rada (izrade) nastoji akumulirati trombocite i otpustiti citokine u fibrinski ugrušak. Proces započinje uzimanjem krvi pacijenta, koja se daljnjom obradom kroz koagulaciju centrifugom, u za to predviđenom stroju, razdvaja. Ono što je zanimljivo je da je proces zaista brz (traje nekih 12 minuta) i jednostavan.

Odvajanjem krvi od crvenih krvnih stanica dobivamo plazmu i fibrin koje kasnije koristimo kao biološki autotransplantat tj. nakon ekstrakcije zuba na to isto mjesto postavljamo fibrin i plazmu koja nam služi za ubrzavanje procesa zaraštavanja te ubrzava proces prihvaćanja implantata, a sam proces ugradnje implantata čini bržim, sigurnijim te nadasve bezbolnim.

PRF je potpuno bezopasna metoda stoga što se koristi isključivo pacijentova krv bez ijednog drugog dodatka.

Ovu metodu zaista preporučujemo svim svojim pacijentima u protokolima kirurških procesa, jer rezultati su izuzetni.

Renata-Ostojić-Diploma-PRF

Pacijenti na antikoagulantnoj terapiji

Obzirom da su mnogi stomatološki zahvati (vađenje zuba, ugradnja implantata) povezani s mogućim manjim ili većim krvarenjem, pacijenti koji su na antikoagulantnoj terapiji (Martefarin, Heparin, Antitrombin III Immuno, Kybernin P) dužni su o tome obavijestiti doktora dentalne medicine.

Doktor dentalne medicine u dogovoru s pacijentovim liječnikom (hematologom) odlučuje hoće li prije potrebnog zahvata pacijent prekinuti terapiju antikoagulansima.

Kod većine stomatoloških zahvata ne očekuje se opsežno i produljeno krvarenje zbog kojeg bi bilo potrebno prekinuti terapiju antikoagulansima no odluku mora, prema povijesti bolesti svakog pacijenta, donijeti liječnik hematolog.

Iskoristi priliku za novi osmijeh

Tvoje zdravlje je dragocjeno i to je najvažnije. Samo kirurški zahvati obavljeni u profesionalnoj i kvalitetnoj ordinaciji dolaze u obzir kada je u pitanju Vaše zdravlje! Javi nam se, dogovori BESPLATAN pregled i kreni na put prema novom osmijehu.

Tražite dodatne informacije? Nazovite naš Centar podrške na 0800 4554 od pon – pet 7:00 – 21:00, sub od 8:00 do 14:00 ili nas kontaktirajte mailom na ordinacija@drrenataostojic.hr

Sviđa ti se naša Ordinacija? Podijeli našu priču s prijateljima!

Nazovite nas
Kako do nas