Dentalna radiologija | Dental centar Ostojić - Ordinacija

Dentalna radiologija

Dental centar je opremljen CT 3D zubnim rendgenom, zubnim ortopanom te rendgenima za ciljane intraoralne snimke. Očitanje i detaljna analiza dobiva se nekoliko minuta nakon snimke.

Ugovori termin za dentalnu radiologiju

Suvremeni uređaji za zubni rendgen i ct snimanje

Centar za dentalnu radiologiju je opremljen s CT 3D zubnim rendgenom, zubnim ortopanom te rendgenima za ciljane intraoralne snimke. Očitanje i detaljna analiza dobiva se u svega nekoliko minuta nakon snimke.

Sva snimanja radimo na sofisticiranom digitalnom stomatološkom rendgenu, koji zrači do 90 % manje od klasičnog zastarjelog RTG-a.

Ponosni smo predstaviti naš moderan CT centar s Planmecinim Romexis sustavom i ProX i ProMAX3D aparatima za rendgensko snimanje. Preciznost, točnost i brzina krase ovaj sustav koji omogućava detaljan uvid u stanje kosti, korijena zuba, međučeljusnih odnosa. Precizna dijagnostika pomaže našim stomatolozima pri određivanju detaljnih planova terapije te omogućava pacijentima predvidljivo rješavanje oralnih tegoba.

Dentalna radiologija

Digitalni ortopan

Ovaj prikaz gornje i donje čeljusti najvažnija je snimka pri pravovremenom otkrivanju bolesti zuba i okolnih tkiva.

Intraoralne snimke (RVG)

Rvg snimke koristimo kada želimo učiniti snimku točno određenog zuba ili vrška njegovog korijena

Poluortopan

Ako se želimo fokusirati na jednu od strana čeljusti primjerice samo lijevu ili samo desnu onda biramo mogućnost snimanja poluortopana

Snimke maksilarnih sinusa

Snimke su neophodne u planiranju implantološke terapije u gornjoj čeljusti.

Snimke Temporomandibularnih zglobova

Snimke TMZ su dijagnostička metoda funkcijskog snimanja čeljusnih zglobova.

Zagrizne snimke

Bite – wing snimke su snimke gdje se prikazuju isključivo krune zuba a koriste se kao dijagnostika u pronalasku patologija zubnih kruna – karijesa.

CBCT 3D dijagnostika

Pomoću CBCT dijagnostike imamo mogućnost vizualizacije snimaka po presjecima u sve tri dimenzije što omogućava donošenje preciznih dijagnoza.

Imedijatno očitanje snimki

Imedijatno očitanje snimki i pisani nalaz učinjen od strane doktora dentalne medicine i specijalista oralne kirurgije

Planmeca Romexis

Ponosni smo predstaviti naš moderan CT centar s Planmecinim Romexis sustavom i ProX i ProMAX3D aparatima koji su trenutni vrh svjetske ponude za rendgensko snimanje.

Planmeca-in Romexis software u kojem se pohranjuju sve snimke nudi veliki broj mogućnosti i alata za očitanje snimki. Od jednog 3D CT-a moguće je proizvesti niz presjeka: panoramskih, aksijalnih, transverzalnih, poprečnih, sagitalnih, kosih i trodimenzionalnih.

Prema potrebi svi ti presjeci iz svih kuteva se mogu pohraniti i može se učiniti svojevrsni kolaž i serija slika koja omogućuje praćenje eventualnih promjena.

Planmeca ProMax® 3D Max 3D CBCT

Uređaj prikazuje strukture s visokom preciznosti uz vrlo nisku razinu zračenja. Poznavanje treće dimenzije anatomskih struktura olakšava planiranje kirurških zahvata te ih čini predvidljivijim.
Moguće je procijeniti kvalitetu (gustoću) kosti, te detaljno upoznati svakog pacijenta s planom terapije. Za razliku od klasičnih RTG snimaka 3D snimke daju potpunu informaciju o snimljenom polju. Moguće je učinkovito planiranje implantološkog zahvata u odnosu na dno maksilarnog sinusa, smjer i položaj mandibularnog kanala, širinu i lingvalni nagib alveolarnog grebena.
Također je moguće precizno dijagnosticirati razne patološke formacije poput parodontnih džepova, cista, fraktura korijena, itd…

Planmeca Romexis ProX RVG intraoralni ortopan

RVG ortopan snimka pojedinog zuba ili implantata svojom visokom preciznošću liječniku pruža detaljne informacije o zubu (uznapredovalost karijesa, duljina korijenskih kanala, akcesorni kanalići, nevidljive frakture korijena), implantatu, okolnoj kosti te eventualnim patološkim promjenama.
RVG snimke se snimaju uz pomoć digitalnih senzora te je količina zračenja svedena na minimum. Snimanje se obavlja na samoj stomatološkoj stolici što znači maksimalnu udobnost za pacijenta te iznimnu brzinu.

iTero Scanner CAD/CAM 3D

iTero Element 2 sustav je za optički otisak zubi (CAD/CAM) koji se rabi za snimanje topografskih slika zuba i oralnog tkiva. Podaci generirani iz sustava iTero mogu se rabiti zajedno s proizvodnjom stomatoloških uređaja (npr. poravnjavači, aparatići za zube..) i dodatne opreme.
Programski paket iTero Element 2 rabi se sa skenerom iTero Element 2 za izradu 3D digitalne snimke odnosa otisaka zuba, mekog zubnog tkiva i struktura te zagriza. Računalni program kontrolira obradu podataka, olakšava integraciju podataka i izvozi podatke za CAD/ CAM izradu zubnih nadomjestaka, ortodontskih uređaja, mostova i dodatnog pribora. Uz podatke o skenovima, različite informacije o pacijentu i slučaju mogu se uvesti/izvesti ili rabiti u simulacijske svrhe.
Koristimo ga i kod djece i odraslih za pronalazak karijesa i ustanovljavanje dubine istog bez potrebe za zračenjem!

Ugovorite besplatni stomatološki pregled!

Od besplatnog savjetovanja sa stomatologom, individualiziranog plana terapije do potpune realizacije!
Vrati osmijeh svome licu još danas!