Zubi u čaši - TOTALNA PROTEZA i kako je se riješiti zauvijek

Zubi u čaši – TOTALNA PROTEZA i kako je se riješiti zauvijek

Totalna proteza je nadomjestak koji se izrađuje u slučaju nedostatka svih zubi, a karakterizira ih mogućnost vađenja iz usta. Upravo pomičnost proteza uzrokuje brojne fizičke, ali i društvene i psihološke poteškoće.Proteze koje se često izvrću čak i prilikom govora, zveckaju tijekom žvakanja, ako je ono uopće moguće, često uzrokuju da nekad vrlo vesele osobe postaju samozatajne, tihe i povučene te počinju izbjegavati kretanje u društvu. Svaka društvena aktivnost postaje izazov!

Ako se prepoznajete u navedenom, vjerujemo da Vam je zaista dosta svih poteškoća koje uzrokuju proteze te biste voljeli prestati svaku večer vaditi iz usta svoje zube i odlagati ih u čašu s vodom?

Svi ovi problemi mogu se riješiti fiksnim protetskim nadomjestkom, no kako izraditi fiksni rad ako ne postoji niti jedan zub u čeljusti?
Uz pomoć koncepta ALL-ON-4 patentiranim od strane tvrtke Nobel Biocare.

Totalna proteza – riješite se neugodnosti zauvijek

Dakle, ako ste izgubili sve zube, uz pomoć 4 implantata u gornjoj i 4 implantata u donjoj čeljusti, rješavamo problem bezubosti i omogućavamo Vam normalnu funkciju žvakanja, slobodnog pričanja uz prekrasan osmijeh.

ALL-ON-4 najveći je pomak u implantologiji u posljednjih 45 godina, koliko se zubni implantati koriste za nadomještanje zubi. Metodu je osmislio Portugalac Paulo Malo, osnivač i voditelj jedne od najpoznatijih svjetskih klinika dentalne medicine, Malo Clinic. Naša Dr.Renata Ostojić nedavno je posjetila kliniku u Lisabonu i educirala se kod ovog vodećeg stručnjaka u području implantologije.

Predlažem Vam da u našoj ordinaciji obavite prvi pregled i ortopan koji je besplatan. Ukoliko zaključimo da ste kandidat za ALL-ON-4, a u većini slučajeva bezubosti to jest moguće, radimo CBCT. Neophodan je to dijagnostički postupak prije ugradnje implantata jer najpreciznije dijagnosticira volumen kosti, u sve 3 dimenzije. Dijagnostiku obavljamo u našem CT centru PLANMECA Pro Max 3D CBCT uređajem najnovije generacije.

Kod ovog koncepta ugrađuju se 4 titanska implantata, u našoj poliklinici koristimo isključivo Nobel Biocare implantate. Implantati se u kost ugrađuju pod točno određenim kutem i rasporedom te se zbog toga mogu odmah opteretiti. Postavlja se privremeni akrilatni most, ne vadi se iz usta, koji se nakon 6 mjeseci zamjenjuje fiksnim trajnim radom.

Bitno je naglasiti da operaciju izvodi vrhunski oralni kirurg s dugogodišnjim iskustvom. Operacija traje kratko, obavlja se pod lokalnom anestezijom, potpuno je bezbolna i pacijent se oporavi za nekoliko sati.

Totalna proteza – Fiksna proteza na implantatima

Zaboravite totane proteze, žuljanje stranog tijela, klimanje u ustima, nadražaj na povraćanje uslijed umjetnog, plastičnog nepca i mnoge druge poteškoće s kojima ste se dosad susretali.

Uz pomoć ALL-ON-4 koncepta znatno se poboljšava kvaliteta života. Nadomjestak se ne vadi iz usta prije spavanja, niti se ‘lijepi’ kao totalne proteze, a održava se jednostavno. Također, potpun je i osjećaj okusa hrane, a izgled lica sasvim prirodan.

Totalna proteza i neugodnosti koje izaziva

Posjetite naše educirane stručnjake u Dental centru Ostojić i upoznajte se s ovim revolucionarnim pristupom! 🙂

autor: Snježana Radić, dr. med. dent.