O čemu ovisi cijena zubnih implantata? | Dental centar Ostojić

O čemu ovisi cijena zubnih implantata?

Pitanja i odgovori na temu “cijena zubnih implantata”

Često postavljana pitanja o zubnim implantatima koja nam pacijenti postavljaju i njihovoj konačnoj cijeni. Za početak, postavite si ova tri jednostavna pitanja i pokušajte dati svoj odgovor:

1) Želite li osmijeh koji izgleda prirodno? Zubni implantat izgleda i funkcionira kao prirodni zub kada ga ugrađuje iskusan oralni kirurg uz pomoć vrhunskog protetičara. Ostale opcije nadomjestka zuba mogu ometati vašu normalnu svakodnevnu prehranu, smiješak i govor.

2) Želite li bezbrižan osmijeh? Zubni implantati omogućuju prirodan položaj zagriza što je vrlo bitno kod funkcije žvakanja. Ostale opcije, uključujući proteze, mogu izazvati osjećaj nelagode prilikom jela ili smijanja, što svakako utječe na vaš svakodnevni život i navike.

3) Želite li osmijeh zbog kojeg nećete osjećati nelagodu? Zubni implantati su fiksirani na mjestu i nema mjesta strahu od ispadanja – ikada. To znači da se neće pomaknuti, kliknuti ili puknuti, što vam daje povjerenje u vaš osmijeh. Ostale opcije, uključujući proteze, bi mogle skliznuti kada jede, prilikom razgovara ili čak smijeha, što može biti poprilično neugodno.

Ako ste na jedno ili više pitanja odgovorili sa “DA“, imamo dobre vijesti: zubni implantati su pravi izbor za vas.

Koja je zapravo cijena zubnih implantata i što očekivati na pregledu kod stomatologa?

Ne postoje dva ista pacijenta niti njihovi prilagođeni implantološki tretmani koji su potpuno jednaki, tako da broj dolazaka, postupaka i troškova zubnih implantata varira od pacijenta do pacijenta. Za razliku od drugih opcija nadomjestka zuba, zubni implantati su vrlo prilagođeni i individualno su rješenje za svakoga – to je razlog zašto izgledaju tako prirodno.

 

Naime, cijena zubnih implantata smatra se kao vrlo povoljna u usporediti s drugim opcijama nadomjestka zuba, jer zubni implantati mogu trajati tako dugo, pa čak i cijeli životni vijek. Naravno, važno je obratiti timu vrhunskih stomatologa i oralnih kirurga koji će se pobrinuti da implantati traju i izgledaju potpuno prirodno. Ostale opcije za nadomjestak izgubljenih zuba u početku mogu se doimati kao jeftinija opcija, međutim, i tu uvijek postoje dodatni troškovi održavanja istih, što ih čini skupim u odnosu na zubne implantate.

Troškovi zubnog implantata za nadomjestak jednog zuba procjenjuju se u rasponu od 4000 do 8000 kuna uz kvalitetne metal keramičke ili cirkonske krunice. Međutim, ono što je najbitnije za vas kao pacijenta osim same cijene jest pronaći i najkvalitetnijeg stručnjaka specijaliziranog za ugradnju implantata te će i cijena zubnih implantata s time biti značajno niža zbog smanjenja mogućih pogrešaka u zahvatima i nepotrebnih ponavljanja i dolascima, tj. biti će te sigurni da ste dobili najbolju i najkvalitetniju uslugu za svoje novce.

Zubni implantati su vaša dugoročna investicija u vaše oralno zdravlje. Da bi ste bili sigurni u svoju odluku kretanja u tu investitciju svakako provjerite da li vaš odabrani stomatolog koristi PREMIUM vrstu zubnih implantata, da li daje garanciju na svoj rad i materijale s kojima radi te obratite pažnju na količinu i kvalitetu informacija koju vam pruža prilikom inicijalnog pregleda.