Cijena zubne krunice u Dental centru Ostojić

ugradnja zubne krunice u zagrebu

Zubne krunice i mostovi

Zubne krunice su funkcionalno i estetski najbolje rješenje za zube koji nedostaju.

cijena zubne krunice

DOGOVORI BESPLATAN PREGLED BEZ OBVEZE I KRENI NA PUT PREMA NOVOM OSMIJEHU.

Ako imate zub koji ima veliki ispun ili koji je oslabljen karijesom i ako ispun sam ne može riješiti situaciju, u obzir dolaze i krunicemetalne ili bezmetalne, ovisno o situaciji u ustima i vašim željama, zahtjevima i mogućnostima. Krunice se mogu preporučiti i nakon endodotskog liječenja zubi kako bi se ojačala njihova čvrstoća, ako su zubi previše istrošeni ili nakon frakture zuba. Krunica se izrađuje u slučajevima kada je zub toliko oštećen da se na njemu ne može napraviti ispun, kada fali dosta zubnog tkiva uslijed endodontskog liječenja ili dotrajalosti prethodne protetike.

cijena zubne krunice u Zagrebu

*Mogućnost plaćanja na rate

Primjeri stomatoloških radova

Ugovori BESPLATAN pregled

Tražiš najboljeg stomatologa? Naruči se na BESPLATAN specijalistički pregled. Vrati osmijeh svome licu još danas.
Bezbolni tretmani · Ugodan ambijent · Stručno osoblje

Ugovori BESPLATAN pregled

Tražiš najboljeg stomatologa? Naruči se na BESPLATAN specijalistički pregled. Vrati osmijeh svome licu još danas.

cijena zubne krunice u Zagrebu

Bezbolni tretmani · Ugodan ambijent · Stručno osoblje

Cijena zubne krunice

Keramičke krunice

– vrhunac moderne stomatologije

Zubna protetika svakako je napredovala primjenom bezmetalnih krunica. Bezmetalne zubne krune su vrhunac moderne stomatologije te u zadnjih nekoliko godina postaju standard kod visoko estetski restorativnih radova te radova u frontalnom dijelu čeljusti. Najbolje rezultate daju posebice kada se kruna postavlja na prirodni brušeni zub.

CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Aided Manufacturing) računalna obrada otiska/modela i izrada protetske konstrukcije pomoću računalnog programa.

Konstrukcije izrađene ovakvim načinom obrade smanjuju mogućnost ljudske pogreške, izrazito su precizne i pružaju nam mogućnost primjene materijala koji nam do sada nisu bili dostupni radi fizičkih karakteristika samih materijala.

Tražite dodatne informacije? Nazovite naš Centar podrške na 0800 4554 od pon – pet 7:00 – 21:00, sub od 8:00 do 14:00 ili nas kontaktirajte mailom na ordinacija@drrenataostojic.hr

Preporučujemo zubne krunice kao efikasno i trajno rješenje u slučajevima kada klasični ispuni ne mogu kvalitetno riješiti problem ili kad je zub toliko slab da ga je potrebno dodatno zaštititi i ojačati. Krune se postavljaju i nakon gubitka krune zuba uslijed frakture (pucanja dijela zuba) ili opsežnog karijesa. Tako oštećen zub, osim što nije estetski prihvatljiv, može uzrokovati zdravstvene probleme poput smanjene mogućnosti žvakanja hrane, preopterećenja susjednih zuba, parodontitisa i gingivitisa – gubitak jednog zuba dovodi do poremećaja cijelog stomatognatog sustava! S druge strane, krune mogu biti i rješenje za probleme kao što su nepravilno postavljeni ili tamno obojeni zubi.

Vrste keramičkih krunica

Keramičke krunice su „kapice“ ili “navlake” koje se stavljaju na izbrušeni zub kako bi ga zaštitile od pucanja, vratile ga u funkciju i uljepšale osmijeh.
Razlikujemo metal-keramičke krunice i krunice od bezmetalne keramike (cirkon, e.max itd.). Dok su metal keramičke krunice čvrste i estetski prihvatljive, bezmetalne krunice su estetski još prihvatljivije; odnosno, bezmetalne krunice su estetski potpuno individualizirano i besprijekorno rješenje. Također, kod bezmetalnih keramičkih krunica ne postoji rizik potencijalne pojave crnog ili tamnog ruba uz zubno meso, što je česta boljka metal keramičkih krunica.

Metal keramičke krunice

Metal keramičke krunice su najčešći izbor naših pacijenata zbog vrlo prihvatljive cijene, odličnih svojstava i solidne estetske komponente. Kao što samo ime kaže, izrađene su od metalne osnove koja je presvučena keramikom.

Potpuno keramičke krunice

Potpuno keramičke krunice izrađene su od čiste keramike koju odlikuje vrhunska estetika primarno zbog translucencije i transparencije (način odbijanja i propuštanja svjetla), te tako mogu u potpunosti imitirati prirodne zube. Posebno se često koriste kod prednjih zuba. Izrada ovakve krunice zahtjevan je laboratorijski posao, stoga je i cijena nešto viša nego kod metal keramičkih krunica.

Cirkon keramičke krunice

Cirkon keramičke krunice (vrsta potpuno keramičkih kruna) izrađene su od visokokvalitetne cirkonske osnove presvučene keramikom ili iz jednog bloka najmodernijom CAD/CAM strojno-kompjuterskom tehnikom. Iznimno su čvrste i biokompatibilne, što im omogućuje postavljanje u gotovo svim situacijama. Zbog svoje čvrstoće koriste se i za prednje i stražnje zube, iako je u praksi rizik od pucanja djelića materijala pod velikim opterećenjima kod širih raspona mostova ipak i dalje nešto veći nego kod metal keramike. Stoga je potrebno posebnu pažnju posvetiti detaljima prilikom brušenja zuba i laboratorijske procedure izrade takvog nadomjestka.

cijena zubne krunice u Zagrebu

Sviđa ti se naša Ordinacija? Podijeli našu priču s prijateljima!

Nazovite nas
Kako do nas