Biolase – Waterlase iPlus laser

Biolase – Waterlase iPlus laser

Laserska tehnologija je ostvarila revoluciju u medicini u novom načinu liječenja s manje invazivnim pristupom i uspješnijim rezultatima. Laserska tehnologija se kontinuirano razvija, a u posljednja dva desetljeća nalazi svoju široku primjenu i u dentalnoj medicini.Laseri se koriste u stomatologiji kao nadopuna standardnim stomatološkim zahvatima, a u nekim terapijama potpuno zamjenjuju tradicionalni pristup. Laserska terapija pruža manje invazivnu terapiju i štedi zubno tkivo, a ujedno pruža i bezbolniji tretman (smanjena upotreba anestetika), samo liječenje traje kraće, a oporavak je brži i ugodniji. Laseri pružaju višestruke prednosti za klijente koji imaju strah od stomatologa jer nema klasičnog zvuka turbine („bušilice“) te sam posjet postaje ugodniji.

U Ordinaciji dr.Renata Ostojić koristimo lasersku terapiju kao zamjenu ili nadopunu standardnim stomatološkim zahvatima u oralnoj kirurgiji, parodontologiji, pomoć u liječenju afti i herpesa, smanjenju osjetljivosti zubnih vratova, te za lasersko izbjeljivanje zuba. Laseri veliku prednost imaju prilikom oseointegracija (zacjeljivanju implantata s kosti), također se mogu uspješno koristiti i u liječenju periimplantitisa (upalnog procesa oko implantata), kao i u ortodontskim zahvatima u svrhu smanjenja boli, ali i stimulacije pomaka zuba. Posebnu učinkovistost pokazuju u primjeni u laserskim parodontološkim tretmanima tokom cijeljenja i regeneracije, a sama terapije je postala uspješnija u odnosu na samo klasičnu metodu.

Waterlase iPlus laser američkog proizvođača Biolase je namijenjen za sva zubna tkiva: meka i tvrda, a rezultat je dugogodišnje tradicije i istraživanja kako bi se osmislio najsuvremeniji dentalni laser višenamjenske upotrebe. Prilikom terapije, Waterlase iPlus kombinira mlaz vode i zraka zajedno sa laserskom energijom kako bi omogućili jedinstveni neinvazivni tretman u stomatologiji. Voda i zrak hidratiziraju zub, sprečavaju toplinu i bol, a laserska zraka precizno tretira i oblikuje tkiva bez kontakta, topline, vibracije i pritiska. WaterLase učinkovito tretira desni, kožu i kost s puno večom preciznošću i s manje krvarenja nego skalpelom.