Korekcija osmijeha - Gummy smile | Dental centar Ostojić - Ordinacija

Korekcija osmijeha - Gummy smile

Ako se prilikom Vašeg osmijeha izrazito vide desni i kruna zuba je kraća riješite problem brzo i bezbolno!

Korekcija osmijeha - Gummy smile

Ako se prilikom Vašeg osmijeha izrazito vide desni i kruna zuba je kraća riješite problem brzo i bezbolno!

Dogovori stručni pregled i napravi korekciju osmijeha

Korekcija osmijeha u svega nekoliko minuta!

Ako se prilikom Vašeg osmijeha izrazito vide desni, kruna zuba je kraća, jer ju visina zubnog mesa dosta prekriva pa se dobiva dojam „dječjih zuba“, govorimo o Gummy smileu. Ako je osoba nezadovoljna estetskim izgledom produljenog zubnog mesa, danas se s modernim tehnologijama to lako rješava! Za produživanje kliničkih kruna zuba koristi se laser koji uklanja višak gingive te oblikuje pravilan oblik zubnog luka. Zubi imedijatno poprimaju duži i ljepši oblik te pacijenti unutar 20-ak minuta dobivaju željenu i dugoočekivanu estetiku.

Vidljivost zubnog mesa u osmijehu dozvoljena je do 2 mm, ali ako prelazi tu linijsku granicu, narušava se kompletan izgled zubnog luka.

Nekoliko je mogućih uzroka pojave Gummy smilea:

  • pretjeran razvoj gornje čeljusti,
  • kratka gornja usnica,
  • pretjerana gibljivost gornje usne,
  • abrazija (prekomjerno trošenje) i
  • elongacija zuba (prekomjerno nicanje).

Gummy smile

U Dental Centru Ostojić Gummy smile rješava se korištenjem lasera pomoću kojeg se uklanja višak zubnog mesa i produljuje klinička kruna svakog spornog zuba. Podizanje desni je jedna od metoda kojom možemo korigirati vidljivost zubnog mesa u osmijehu. Ostale metode su klasične kirurško – parodontološke terapije (gingivektomija, gingivoplastika, osteotomija, osteoplastika).
Zubi se vizualno povećaju, a linija zubnog mesa podiže što pridonosi boljoj estetici. Nakon zaraštanja se mogu nadoknaditi zubi ili staviti ljuskice ili krunice na već postojeće zube da bi se postigao toliko željeni široki osmijeh i vrhunska estetika. Postoje i druge metode rješavanja problema Gummy smilea. Tu uključujemo ortodontsku terapiju koja je dugotrajnija ili povećanje gornje usne botoxom ili dermalnim filerima. Želite li riješiti tu anomaliju zubnih desni, obratite nam se s povjerenjem i pogledajte u galeriji niz uspješno riješenih slučajeva odrađenih u našem Dental centru!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Dogovori besplatan stomatološki pregled!

Od stručnog savjetovanja sa stomatologom, individualiziranog plana terapije do potpune realizacije!
Vrati osmijeh svome licu još danas!