Aparatići za zube Invisalign | Dental centar Ostojić - Ordinacija

Invisalign – prozirni aparatići za zube

Prozirni aparatići Invisalign® predstavljaju revoluciju u modernoj ortodonciji

Invisalign – prozirni aparatići za zube

Prozirni aparatići Invisalign® predstavljaju revoluciju u modernoj ortodonciji

Dogovori stručni pregled i izravnaj zube u svega nekoliko tjedana!

Invisalign® – Izravnaj zube što je brže moguće, a da pritom izgledaš dobro

Prozirni aparatići Invisalign® predstavljaju revoluciju u modernoj ortodonciji. Oni su odgovor na sve mane koje susrećemo s klasičnim aparatićima s bravicama. Užurban način života i sve veći pritisak za što boljim izgledom nametnuo je standarde koje je američka korporacija implementirala u ovaj inovativni sustav u kojem su se sve mane klasičnih aparatića poboljšale i tako omogućile pacijentima diljem svijeta lakšu nosivost, ljepšu estetiku i zagarantiran ishod terapije.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Invisalign® aparatići napravljeni su po mjeri svakog pojedinca i razlikuju se od klasičnih aparatića u tome što je duljina terapije vremenski kraća. Ovisno o kompleksnosti slučaja pacijenti nose točno određen broj prozirnih udlaga po tjednima koje su gotovo nevidljive. Izrađene su od jedinstvenog višeslojnog SmartTrack® materijala i pomoću SmartForce® tehnologije postižu odlične rezultate. Svaka od tih prozirnih udlaga koje se nose dnevno između 20-22 sata i mijenjaju se po tjednima, pomiču zube horizontalno i vertikalno, čak mogu i rotirati zub ako je to previđeno u planu terapije. Kada se prelazi na novi set udlaga, vaši zubi mijenjaju pozicije koje su određene planom terapije koju je odredio doktor.
Iz tjedna u tjedan rezultati su vidljivi i pacijenti imaju još veću želju i snagu nastaviti s dogovorenim planom.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Prednosti Invisalign® prozirnog aparatića za zube

 • Veća udobnost nošenja (savršeno prijanjaju na vaše zube)
 • Estetski ljepši (translucentni, gotovo prozirni)
 • Nema mogućih ozljeda tijekom nošenja (kao npr. kod bravica ukoliko se metalna bravica pokida i žica reže mekanu sluznicu)
 • Manji broj dolazaka stomatologu (unaprijed se dobiva 7-8 različitih udlaga, ako pacijent ima nekih nejasnoća telefonskim pozivom ili mailom može riješiti problem)
 • Invisalign® sustav klinički je i statistički dokazano uspješan sistem ortodontske terapije
 • Posjeduje patentiran compliance indicator koji služi ortodontu kao pokazatelji koliko pacijent doista savjesno i kontinuirano nosi udlagu, pa samim time koliko pacijent pomaže ili odmaže terapiji
 • Veće samopouzdanje pacijenata zbog njegove nevidljivosti i lakše nosivosti

Tko je kandidat za Invisalign®?

 • Pacijenti koji imaju razmak između zubi
 • Nepravilan zagriz
 • Križni zagriz
 • Zbijene zube (kompresiju)
 • Rotiran zub.

Donijeti odluku za korištenjem Invisalign® sustava veliki je korak što u vremenskom što u financijskom smislu. Ono što je najbitnije je informirati se i dobiti adekvatan plan terapije.

Prvi korak zasigurno je odabrati dentalni centar koja ima cijeli Invisalign® + iTero® sustav. Dogovoriti pregled na kojem vas doktori upoznaju s Invisalign® sustavom rada, na kojem Vam se pokaže jedan primjer kako izgledaju udlage i na koji način se stavljaju i kako se održava higijena istog. Prije samog digitalnog skeniranja oralne šupljine potrebno je izraditi ortopan i/ili cbct dijagnostiku koju možete učiniti u našem CT centru, zatim učiniti klinički pregled i ustanoviti ima li karijesa te učiniti svu potrebnu konzervativu prije početka ortodontske terapije koju isto tako možete učiniti kod nas. Nakon svih tih priprema moramo još učiniti fotografije pomoću SmileLinea i svu dokumentaciju šaljemo na preciznu dijagnostiku na temelju koje se donosi konačan plan terapije, odnosno u koju kategoriju spada Vaš slučaj; Comprehensive, Light ili Express, odnosno koliki je broj potrebnih udlaga i vrijeme nošenja. Pacijentu se može pomoću iTero skenera pokazati simulacija terapije i predviđanja ishoda terapije.

iTero Element 2 skener i Invisalign®

Prednosti iTero Element 2 skenera: Uloga iTero Element 2 skenera je polivalentna. Primarno iTero skener koristimo za uzimanje situacijskih otisaka za izradu nevidljivih Invisalign aparatića, ali i za intraoralno skeniranje topografskih slika zuba i oralnog tkiva za slanje u laboratorij radi što preciznijih otisaka za izradu protetskih komponenti (ljuskica, krunica, mostova…) 

iTero Element 2 skener sa svojim odgovarajućim programskim paketom koristimo za izradu 3D digitalne snimke odnosa otisaka zuba, mekog zubnog tkiva i struktura te zagriza. Softver kontrolira obradu podataka, pohranjuje, nudi mogućnost usporedbe podataka na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj i/ili godišnjoj razini te na taj omogućava strogo kontroliranje napretka ili stagniranja terapije (npr. pomak zubi u ortodontskoj terapiji, ekspanziji karijesnih tvorevina na površini zuba, stupnju gingivitisa itd.) te tako daje liječniku smjernice u daljnjem tijeku terapije. Sustav nudi nevjerojatnu integraciju podataka te izvozi podatke za CAD/CAM izradu zubnih krunica, ljuskica, mostova. Koristimo ga i za izradu simulacijskih prikaza na kojima svakom klijentu možemo vizualno dočarati u kojem smjeru želimo da terapija ide te mu tako omogućiti da nekim svojim željama i idejama pridonese njenom konačnom ishodu.

Sustav iTero Element 2 nudi važne prednosti u odnosu na postojeće analogne metode izrade krunica uključujući skeniranje bez praha koje se koriste za zastarjelim verzijama skenera, veću točnost pri izradi protetike te imedijatnu povratnu informaciju tijekom postupka skeniranja

Prednosti iTero Element 2 skenera:

 • njegov prošireni touch screen monitor koji omogućava šire vidno polje pa time i bolju preglednost;
 • brži softver;
 • skeniranje jedne čeljusti unutar 1 minute! ( u idealnim uvjetima s manjom koncentracijom sline, krvi i ostalih uvjeta koji pridonose otežanom manevriranju štapića za skeniranje ).

 

Potrebno je još jedanput napomenuti da je savjesno i konstantno nošenje udlaga ključni faktor uspješnosti ishoda terapije. Potrebno je nositi udlagu 20-22 sata dnevno, skidati isključivo za vrijeme jedenja ili pranja zubi. Udlage se mijenjaju na tjednoj bazi odnosno otvarate novi set udlaga koje predstavljaju sljedeću fazu terapije. Broj udlaga ovisi o vrsti anomalije koju je potrebno ispraviti.

Invisalign® terapija

Invisalign® udlage su mekane i lagane pa je samim time i nošenje izrazito ugodno. Osim navedenih svojstava potrebno je još jednom napomenuti da su udlage prozirne gotovo nevidljive pa se vizualno nekada ni ne primijete od strane drugih ljudi s kojima stupate u kontakt. Pomicanje zubi ponekad zna biti bolan proces, ali ne radi se o nepodnošljivim bolovima primjerice kao kod zubobolje. Ono što je najbolnije kod klasičnih ortodontskih aparatića su zatezanja žica i bravica što u slučaju Invisaligna® ne postoji. Nema ni oštećenja zubnog mesa i sluznice, a održavanje oralne higijene je nesmetano upravo iz razloga što ga jednostavno skinete prilikom pranja zubi.

Želite saznati kako biste izgledali nakon Invisalign® tretmana?

Uslikajte QR kod ili slijedite direktan link i napravite selfie

Dogovori besplatan stomatološki pregled!

Od stručnog savjetovanja sa stomatologom, individualiziranog plana terapije do potpune realizacije!
Vrati osmijeh svome licu još danas!